Skip directly to content

Težko je slišati, da imate metastatskega raka dojke (MRD). Imeli boste številna vprašanja – in poskušali boste najti odgovore nanje. Obstaja posebna skupina žensk, doma iz Evrope ali Srednjega Vzhoda, ki so se povezale, da bi spregovorile o tem, kar boste morda želeli vedeti.

Ženske, združene v skupini "Vsak dan je dragocen" ("Every Day is Precious"), in družba Pfizer Onkologija smo vam poskusili pripraviti rešitve, ki vam lahko pomagajo.

Nekatere od nas živimo z metastatskim rakom dojke. Druge smo preživele raka dojke. Menimo, da vam bodo te informacije pomagale razumeti vašo bolezen. Pomagale vam bodo pri odločanju, kaj naj bo vaš naslednji korak in kaj je za vas najbolje – kajti vsak dan je dragocen. Upamo, da boste to spletno mesto uporabljali kot vodnik za pomoč – v tolikšni meri, kot si boste želeli. In upamo, da vam bo pomagalo dobiti čim več od vsakega dne.

Pfizer Onkologija se želi zahvaliti članicam skupine "Vsak dan je dragocen" ("Every Day is Precious") iz Avstrije, Egipta, Francije, Izraela, Italije, Jordanije, Nemčije, Poljske, Saudove Arabije, Španije, Švedske, Turčije, Velike Britanije in Združenih arabskih emiratov za usmerjanje pri tem projektu.

 

Strokovni odbor
Michal Melamed-Cohen
Izrael
Ustanoviteljica izraelske Facebook-strani "Me too"
Doris C. Schmitt
Nemčija
Inštruktorica komuniciranja
Eva Schumacher-Wulf
Nemčija
Glavna urednica Mamma Mia! (revija o raku dojke)
Medicinska recenzentka
dr. Nadia Harbeck
, dr. med.

Profesorica in predstojnica Centra za dojke na Univerzi München, Nemčija

Profesorica Nadia Harbeck je pregledala gradivo, na katerem temeljijo poglavja te spletne strani in je podala svoje strokovno medicinsko mnenje.

"Medtem ko je zgodnji rak dojke pogosto deležen medijske pozornosti, ostajajo potrebe žensk z metastatskim rakom dojke (MRD) pogosto zapostavljene. Številne bolnice imajo občutek, da o svoji bolezni nimajo dovolj informacij. To mesto je dragocen vir za pomoč ženskam pri razumevanju kaj pomeni diagnoza MRD, kakšne možnosti zdravljenja so na voljo in kakšne odločitve se jim odpirajo.

Morda najpomembneje pa je, da ženskam z MRD pomaga spoznati, da lahko kljub MRD še naprej uživajo življenje."