Skip directly to content
Je telesna vadba dobra zame?

Da, redna zmerna telesna vadba dokazano pomaga telesno in čustveno. Celo 10-minuten sprehod vsak dan lahko pomaga pri simptomih raka, npr. utrujenosti in slabem apetituTelesna vadba lahko pomaga tudi zmanjšati stres, izboljšati spanje in ublažiti bolečine.


S telesno vadbo je tako kot z vsemi drugimi stvarmi: počnite, kar je primerno za vas in vam pomaga, da se počutite dobro. Ni se vam treba omejiti na blago raztezanje – morda je ples tisto, pri čemer se počutite odlično! Vendar vedno poslušajte svoje telo in pazite, da ne boste prekoračili svojih mej in izzvali bolečin. Če vas skrbi, se lahko posvetujete z zdravnikom, kakšna vrsta telesne vadbe je za vas prava.

KOLIKO telesne vadbe in KAKŠNA VRSTA je primerna za vas, je odvisno od večih stvari, na primer od vaše kondicije pred zdravljenjem, od vrste zdravljenja, ki ga prejemate, od neželenih učinkov in od simptomov, ki jih imate. Če se vam je rak razširil v kosti ali imate simptome v kosteh, se boste morda morali izogniti nekaterim vrstam napornega gibanja.

light-green