Skip directly to content
Kako pogosto bom jemala zdravila in kako dolgo?

V nasprotju z zgodnjim rakom dojke, katerega zdravljenje traja določen čas, traja zdravljenje MRD vse življenje. Za obvladovanje raka in preprečevanje njegovega poslabšanja je namreč potrebno stalno zdravljenje. Morda boste potrebovali nenehno zdravljenje simptomov metastaz. Zato lahko dobite eno zdravilo ali kombinacijo zdravil. Čez nekaj časa boste morda prešli na druga zdravila.

Morda boste večkrat dobili enako terapijo, ki se bo izmenjevala z drugimi zdravljenji. Določeno zdravljenje boste morda prehodno prekinili in se pozneje znova vrnili nanj.

Zdravila, ki jih boste dobivali, bodo verjetno vključevala intravensko uporabljena zdravila, ki jih boste dobili v zdravnikovi ordinaciji ali v bolnišnici. Uporabljajo se vsak teden, vsake 3 tedne ali pa tudi redkeje. Radioterapija se po navadi uporablja vsak dan. Tedni zdravljenja z zdravili se lahko izmenjujejo s tedni radioterapijePonovno: ni enega samega najboljšega načina za zdravljenje MRD. Okoliščine so pri vsaki bolnici drugačne.

Razumljivo je, da se nekatere ženske znajdejo v skušnjavi, da bi prenehale z zdravljenjem, ko se počutijo bolje, ali da bi nehale uporabljati zdravila, ker se po njih počutijo slabo. Vendar je ključnega pomena, da svoje zdravljenje izvajate toliko časa, kot vam je predpisano, če je to le mogoče. Če razmišljate, da bi z zdravljenjem prenehali, se posvetujte z zdravnikom.

purple