Skip directly to content
KATERO ZDRAVLJENJE JE NAJBOLJŠE ZAME?

Za zdravljenje metastatskega raka dojke ni enega samega "najboljšega" zdravljenja, saj tisto, kar za nekoga deluje, ne bo nujno delovalo tudi za vas. Nekatere bolnice dobijo kombinacijo zdravljenj - na primer radioterapijo in kemoterapijo - druge le eno zdravljenje naenkrat.

Številni različni dejavniki vplivajo na to, katero zdravljenje raka je za vas najboljše. Med temi dejavniki so biologija tumorja (ali adenokarcinoma), mesta metastaz v telesu, vaša morebitna predhodna zdravljenja zaradi raka dojke in morebitna zdravila, ki jih trenutno jemljete zaradi drugih bolezni.

Cilj zdravljenja raka je obvladovati širjenje bolezni v telesu in izboljšati kakovost življenja.

Vedeti morate, da se bodo lahko zdravljenja skozi čas spreminjala. Rak namreč lahko postane odporen proti uporabljenemu zdravilu in morda boste morali preiti na drugo zdravilo, na katero se bo rak bolj verjetno odzval. Zdravila lahko prenehate jemati zaradi neželenih učinkov, s predhodnim posvetom z zdravnikom.

Ljudje se različno odzovejo na različne načine zdravljenja raka, zato ni mogoče napovedati, ali se bo rak pri vas odzval na določeno zdravljenje ali ne. Ne pozabite: odločitev za določeno zdravljenje ali za zamenjavo zdravljenja morate vedno sprejeti skupaj s svojim zdravnikom.

purple