Skip directly to content
OBLIKOVANJE NAČRTA ZA OSKRBO
Kako se paliativna oskrba vključuje v moj načrt zdravljenja?

Paliativna oskrba je namenjena izboljšanju kakovosti življenja, obvladovanju simptomov in zagotavljanju psihološke in duhovne podpore. Paliativne oskrbe ste deležni v vseh fazah svoje bolezni. Tako je na primer zelo pomemben del paliativne oskrbe obvladovanje bolečin; enako velja za zdravila, ki odpravljajo siljenje na bruhanje.


Če se odločite za prejemanje zgolj paliativne oskrbe, to pomeni da ste se odločili za opustitev vseh zdravil, ki lahko obvladujejo rast vašega raka dojke.


Če se odločite za paliativno oskrbo, je to zelo osebna odločitev. Ta odločitev je lahko za vas primerna kadar koli v teku bolezni in vam lahko pomaga zmanjšati breme bolezni z metastatskim rakom dojke.

Najpomembneje je, da paliativna oskrba upošteva vaše vrednote, odločitve, odnos do diagnoze ter vaše želje in želje vaše družine.

Paliativno oskrbo je mogoče zagotoviti v različnih okoljih, na primer doma, v bolnišnici, oskrbnem domu ali hospicu. V skupinah za oskrbo sodeluje cela vrsta zdravstvenih delavcev, med njimi zdravniki, medicinske sestre in socialni delavci - podobno kot v skupinah za zdravljenje, le z dodatnim znanjem in izkušnjami na področju paliativne oskrbe. Izraz "paliativna oskrba" obsega številne različne storitve, na primer zdravstveno nego, svetovanje, oporo pri žalovanju, komplementarne načine zdravljenja in olajševalno oskrbo.

yellow