Skip directly to content
OBLIKOVANJE NAČRTA ZA PRIHODNOST

Če imate metastatskega raka dojke (MRD), to lahko pomeni, da boste morali svoje delo in odgovornosti prilagoditi tako, da boste prejemali zdravljenje in poskrbeli za svoje zdravje.

To lahko vpliva na vaše finance in sposobnost za preživljanje družine. Ti problemi se lahko zazdijo neobvladljivi. Že tako se spopadate s tem, da imate raka.

Vedeti morate, da je tako počutje naravno. Prešli boste tudi skozi to. Pomembno je, da razmislite o vseh možnostih in da poznate vse svoje pravice na delovnem mestu. Pomembno je, da razmislite o denarju in že zgodaj naredite načrt za oskrbo, ko ste telesno še dovolj močni; tako se boste najbolje pripravili na prihodnost.

Finančno načrtovanje lahko obsega pripravo oporoke in ugotavljanje, do kakšnih ugodnosti in podpore ste upravičeni oz. boste upravičeni v prihodnosti. Oblikovanje načrta oskrbe obsega razmislek o paliativni oskrbi in oskrbi ob izteku življenja, do katerih ste morda upravičeni oz. boste upravičeni v prihodnje. Morda se boste želeli o vseh možnostih pogovoriti z bližnjimi, preden se dokončno odločite.

Ključne točke za razmislek o načrtovanju za prihodnost

  • Kadar koli (pred zdravljenjem ali med zdravljenjem) se lahko odločite, ali boste še delali ali ne oziroma ali želite delo s skrajšanim delovnim časom.
  • Delodajalcu vam ni treba povedati za diagnozo raka dojke, a vam lahko koristi, če zanjo poveste.
  • Zdaj je čas, da začnete oblikovati finančni načrt za prihodnost.
  • Čeprav vam bo morda težko, vam lahko prinese občutek varnosti, če oblikujete načrt za paliativno oskrbo in oskrbo ob izteku življenja, ki ju želite biti deležni v prihodnosti.
yellow