Skip directly to content

Moja čustva

KAKO DOBITI POMOČ IN SE PRIDRUŽITI SKUPINI ZA PODPORO
Kakšne vrste PODPORO IMAM LAHKO NA VOLJO?

Čustveni pretres novice o diagnozi metastatskega raka dojke (MRD) se ne konča, ko odidete iz zdravnikove ordinacije. Morda se sprašujete: "Kaj zdaj?" Vaš onkolog skrbi za vaše zdravljenje raka – kaj pa drugi vidiki vašega življenja in dobrega počutja?

Povsem razumljivo je, da za spopadanje z boleznijo in za učenje vsakodnevnega življenja z MRD potrebujete čustveno in psihološko podporo.

Prvi korak naj bo, da svojo zdravstveno skupino (zdravnik in drugi zdravsteni delavci) povprašate, kdo vam lahko ponudi čustveno podporo. To je ključen del vaše celotne oskrbe in pomaga podpreti zdravljenje, ki vam ga zagotavlja vaša zdravstvena skupina.

Medicinska sestra za raka dojke lahko pomaga tudi pri premagovanju nekaterih telesnih simptomov bolezni, na primer bolečin in neželenih učinkov zdravljenja.

To, da poiščete strokovno pomoč, je znak moči, ne šibkosti: pomeni, da si poskušate pomagati. Prijatelji in družina so vam lahko v veliko podporo, vendar so vam včasih preblizu, da bi vam lahko zagotovili pomoč, ki jo potrebujete.

orange