Skip directly to content
ČE SE Z RAKOM SPOPADATE POVSEM SAMI

Ta čas je lahko posebej težaven za ženske z metastatskim rakom dojke (MRD), ki živijo same in nimajo stalnega partnerja v oporo. Če ste sami, ni rak zato nič hujši, a se boste soočili z nekaterimi drugačnimi izzivi in skrbmi.

Če se boste obrnili na svojo socialno skupino, boste morda ugotovili, da vam je pripravljenih pomagati več ljudi, kot ste pričakovali.


Na voljo so storitve za pomoč na domu, ko jih potrebujete, tudi za stvari, kot je prevoz na zdravniške preglede. Če vas skrbi, se že zgodaj pozanimajte, kaj je na voljo, da vas to ne bo obremenjevalo. Vprašajte zdravnika ali koordinatorja oskrbe, kakšne so vaše možnosti.


Številnim ženskam z metastatskim rakom dojke (MRD) - ne glede na njihove življenjske okoliščine - zelo pomaga pogovor s psihoonkologom ali svetovalcem.

Če se s kom videvate, boste morda v dvomih, kako in kdaj novemu romantičnemu partnerju razkriti, da imate raka. Zaupajte sebi in svoji presoji o tem, kdaj je najprimernejši čas za to. Poskusite partnerju dati priložnost, da se sooči s tem - ne domnevajte, da se bo zaradi vašega raka odvrnil od vajinega razmerja. Ne glede na njegov odziv pa ni vaša krivda, če mu za novico poveste "ob nepravem času". Koristi lahko, če najprej poveste prijateljici ali prijatelju in tako naredite "vajo", preden spregovorite svojemu novemu partnerju.

green